İSTANBUL (İGFA) – Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan aşevi çalışanları, yaşlı, kimsesiz ve meskeninde yemek pişiremeyen muhtaçlık sahibi binlerce vatandaş için dev kazanlarda tonlarca bakliyat, yağ, et ve zerzevattan oluşan özel menüler için yemek pişiriyor. Takımlar, pişirilen 30 bin kişilik yemeği muhtaçlık sahiplerine 10 başka noktadan ulaştırıyor.
İş dönüşü iftarını açmaya vakit bulamayanlar meydanlarda kurulan özel noktalarda iftarını açma imkanı buluyor.
Aşevinde yürütülen çalışmaları denetleyen ve hazırlıklar hakkında konuşan Üsküdar Belediye Liderimiz Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da ramazan ayında toplamda 30 bin şahsa yemek hazırlıyoruz. Bizim yemeklerimiz esasen çok lezzetli, çok lezzetli ve tatlı. Sebebine gelince bir kere pilavımızda biliyorsunuz her vakit olduğu üzere meşhur Trabzon’un yaylalarından gelen tereyağı var. Aşağı üst 600 kilo yağ kullanıyoruz. 3 ton pirinç, 3 ton kırmızı et, 1 ton mercimek kullanıyoruz. 500 kilo nohut kullanıyoruz. Ramazan boyunca 2 ton hurma ikram ediyoruz hemşehrilerimize. Muazzam bir iftar menüsüyle sevgili hemşehrilerimizin huzuruna çıkıyoruz. Üsküdar bir maneviyat kenti.. Tüm hemşehrilerimizin Ramazanlarını en güzel formda geçirmelerini istiyoruz. Bunun için de Üsküdar Belediyesi olarak üzerimize düşen ne ise yapmaya çalışıyoruz“ halinde konuştu.
Hilmi Türkmen: ‘’Öğrencilerimizi sahurda da unutmuyoruz’’
‘’İftar yemeğinin yanı sıra öğrencilerimize sahurda da yeniden yemek takviyesi veriyoruz. Biliyorsunuz Üsküdar’da 5 tane nevmekanımız var. Birçok kütüphanemiz var. Burada bilhassa üniversite gençliğimiz gece yarılarına kadar ders çalışıyorlar. Onları da unutmuyoruz. Gece sahurlarını rahatça yapabilmeleri için sıcak yemeklerini eksik etmiyoruz. Çorbasıyla etli yemeği ile tatlısıyla ve ayranı suyu ile sahurlarını yapmalarını sağlıyoruz. ’’